Klanten beoordelen ons met: ⭐ 5 sterren

Direct contact: 0343 745 216 

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een alarm systeem? 9 Tips

Een goed alarm systeem beschermt uw kostbare eigendommen tegen diefstal, inbraak en vandalisme. Het kiezen van het juiste alarmsysteem kan echter een ingewikkelde taak zijn. Er zijn veel verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar en er zijn verschillende factoren om rekening mee te houden bij de aanschaf van een alarmsysteem. In deze blog zullen we de belangrijkste zaken bespreken waar u op moet letten bij de aanschaf van een alarmsysteem.

Tip 1: Type alarmsysteem

Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, zoals draadloze, bekabelde, hybride en GSM-systemen. Draadloze alarmsystemen zijn gemakkelijker te installeren omdat er geen bedrading nodig is. Bekabelde alarmsystemen zijn over het algemeen betrouwbaarder omdat er minder kans is op storingen en interferentie. Hybride alarmsystemen combineren draadloze en bekabelde componenten voor een optimale beveiliging. GSM-systemen gebruiken mobiele communicatietechnologie om de alarmmeldingen door te geven. Bij het kiezen van het type alarmsysteem moet u rekening houden met uw specifieke behoeften en uw budget.

Tip 2: Zone-indeling bij alarm systemen

Een alarmsysteem kan worden opgedeeld in verschillende zones, waarbij elke zone een specifiek deel van het huis of het bedrijf beveiligt. Bijvoorbeeld, u kunt de begane grond, de eerste verdieping en de kelder als afzonderlijke zones instellen. Door deze zones te scheiden, kunt u de bewegingen in elk deel van uw huis of bedrijf controleren. Bij het kiezen van een alarmsysteem moet u rekening houden met het aantal zones dat u nodig heeft.

Tip 3: Type detectoren van het alarm systeem

Alarmsystemen maken gebruik van verschillende soorten detectoren, zoals bewegingsdetectoren, glasbreukdetectoren, rookdetectoren en koolmonoxidemelders. Bewegingsdetectoren reageren op beweging in het gebied dat ze bestrijken. Glasbreukdetectoren detecteren het geluid van glas dat breekt. Rookdetectoren detecteren rook in uw huis of bedrijf en koolmonoxidemelders detecteren koolmonoxidegas. Bij het kiezen van een alarmsysteem moet u rekening houden met de soorten detectoren die u nodig heeft om uw huis of bedrijf te beschermen.

Tip 4: Koppeling met meldkamer

Bij sommige alarmsystemen is het mogelijk om deze te koppelen aan een meldkamer. Wanneer het alarmsysteem wordt geactiveerd, wordt er automatisch een alarmmelding naar de meldkamer gestuurd. De meldkamer neemt dan contact met u op om te verifiëren of er een inbraak heeft plaatsgevonden en om te kijken of er actie nodig is. Als u voor deze optie kiest, moet u rekening houden met de extra kosten van het abonnement op de meldkamer.

Tip 5: Betrouwbaarheid

Een alarm systeem moet betrouwbaar zijn en werken wanneer het nodig is. Daarom is het belangrijk om te controleren of het alarm systeem van een betrouwbare fabrikant afkomstig is. Lees reviews van andere gebruikers en zoek naar certificeringen van erkende keuringsinstanties zoals het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Dit keurmerk geeft aan dat het alarm systeem aan strenge eisen voldoet en bijdraagt aan het verminderen van inbraak en diefstal.

Tip 6: Gebruiksgemak van het alarm systeem

Een alarm systeem moet gemakkelijk te gebruiken zijn. Het moet gemakkelijk zijn om het alarm in te schakelen en uit te schakelen, en het systeem moet niet te ingewikkeld zijn om te begrijpen. Kies daarom voor een alarm systeem met een duidelijke handleiding en gebruiksvriendelijke bediening. Daarnaast kan het handig zijn om te kiezen voor een systeem met een mobiele app, zodat je het alarm kunt bedienen vanaf je smartphone.

Tip 7: Kosten van de aanschaf van een alarmsysteem

De kosten van een alarm systeem kunnen sterk variëren, afhankelijk van het type systeem en de functies die het biedt. Het is belangrijk om een budget te bepalen en op zoek te gaan naar een alarm systeem dat past binnen dat budget. Houd er ook rekening mee dat er naast de aanschafkosten ook kosten zijn voor installatie, onderhoud en monitoring.

Tip 8: Monitoring

Bij monitoring wordt het alarm systeem 24/7 in de gaten gehouden door een externe partij, zoals een meldkamer. Wanneer het alarm afgaat, krijgt deze partij een melding en kan er actie worden ondernomen. Monitoring kan een waardevolle toevoeging zijn aan een alarm systeem, omdat het zorgt voor snelle en effectieve actie bij een alarm. Houd er echter rekening mee dat monitoring extra kosten met zich meebrengt.

Tip 9: Alarm systeem uitbreiden met camera beveiliging

Een goede aanvulling op een alarm systeem is camera beveiliging. Zo kan je wanneer het alarm gaat ook direct zien wat er aan de hand is.

Een alarmsysteem laten plaatsen door Pardus Security

Wil je een alarm systeem laten plaatsen voor jouw privé woning of bedrijfspand? Pardus Security heeft voor elke situatie een geschikte maatwerk oplossing! Neem gerust vrijblijvend contact op om de mogelijkheden te bespreken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een alarm systeem? 9 Tips

feb 17, 2023 | Blogs

Wellicht ook interessant

Inbraakgevoelige plekken van een woning

Inbraakgevoelige plekken van een woning

De veiligheid van onze woningen is een van de belangrijkste zorgen in ons leven. Helaas zijn er bepaalde plekken in een woning die inbrekers aantrekken vanwege hun kwetsbaarheid. Maar maak u geen zorgen! Met geavanceerde beveiligingsoplossingen, zoals camera...

Lees meer
Top 3 beste beveiligingscamera’s voor thuis

Top 3 beste beveiligingscamera’s voor thuis

Wilt u uw huis optimaal beveiligen tegen inbraak of ongewenste bezoekers? Dan is het gebruik van beveiligingscamera's een slimme keuze. Beveiligingscamera's kunnen uw huis dag en nacht in de gaten houden en u waarschuwen bij verdachte activiteiten. Ze zijn een...

Lees meer
Je huis beveiligen? 5 tips die je direct kan toepassen!

Je huis beveiligen? 5 tips die je direct kan toepassen!

Je wilt je huis beveiligen maar weet niet waar te beginnen? In deze blog gaan we het hebben over het beveiligen van je huis en waar je op moet letten wanneer je dit gaat doen. Veiligheid is een van de belangrijkste zaken als het gaat om je huis en je eigendommen. Of...

Lees meer